profile chat entries credits +follow home



Cara Cikgu Agak Silap !
Friday, 13 January 2012@00:29
Warning : gamba yg ad di bawah , bkan gamba sebena , sekadar ingin menunjukkan mood sy bagaimana rupanye . eheehe ,

KECEWA

Haryny first day ak skola . Daftar sendiri tady , pegy ngan Apit naik moto . Sampai ja skola , nasib baik ad Syera , Pydaa n Fatin . Dowang panggil ak at kantin . Nak harap ak nampak dorang , memang tak lhe . Ak kan rabun . Nghee . Actually ak bukan masok skola baru . Sebab ak penah skola sini masa form 3 . Ingatkan first day ny akan seronok , jumpa kawan lama balik tapi awal pagi lagy ak da nanges . Member smua oke . Ak dudok at blakang skali ngan Sehaa n Putt . Seronokk dapat jumpa ramai membe lame , tapi awalnya cerita ak haryny bemula dgan air mata . Ceryta dy start dary sini . Patodnya nak daftar ak g jumpa cikgu Khusaini , then selesai . Tapi teserempak lak ngan Cikgu Noraini . Dy ny Cikgu Kaunseling . Haihh , bila dy nampak budak dah tuka skola masok balik skola Sg.Kruit ny , toe lha point dy nak hentam ak . Dy masok pejabat cakap ap ntah then Pengetua panggil ak masok pejabat dy . Ak da agak ad yg tak kna . Elok ja ak masok situ n duduk , Cikgu Noraini n Pn Pengetua teros attack ak habis habisan . Dorang mmang tekan ak untuk bukak balik cite lama knapa ak klua dari sckull vokasional toe .

STRESS

Cikgu , niat sy datang , sy nak msok skola ny . Bukak buku baru , belajar balik ap smua . Knp mesti bukak balik cerita lama sy ?

Cikgu beriya riya tekan ak suroh cerita balik sampai dy kate kalau kamoe ta nak sy amik tahu , pegy msok skola lain . Seriesly , ak tak faham knp dy sebok sgat nak bukak balik cite lama ak . knp perlu sgat dy tahu ? sedangkan ak berurusan dengan JABATAN PELAJARAN NEGERI PERAK , n SMK KUALA KUBU BHARU , dorang tak cakap ap pon . Spanjang nak tggu Cikg Khusaini toe memang ak bedebat abis dngan Pengetua n Cikgu noraini . bukan niat ak nak kuang ajar tapi tak ad sebab dorang buat macam toe . alasan nya , nak tolong ak berubah .

Heyy cikgu , nak tahu ap yg saye rase ? Sedihh , sebab sy memang beniat nak bukak buku baru . Sy dah tutup buku lama ketat-II . Ta nak bukak walau sedikit pon . Kenape cikgu tekan suruh sy bukak buku lama ? kalau alasannya untuk membantu sy berubah , sumpah cakap . Cara cikgu silap . Bila cikgu desak sy macam toe , sy rasa diri sy terok sgat . Rasa seperti keyakinan sy pada diri sendiri ilang secara perlahan - lahan . nampak ? Tak membantu langsung .

Ak menangis time toe . Bukan takod ke ap , tapi ak sedihh sebab bagi ak , ta perlu bukak bnda yg ak tak nak ingat langsung daa . Then Cikgu Khusaini sampai n uruskan pendaftaran ak . Ak amek kelas 5 You , ad elektiff  ..

EKONOMI RUMAH TANGGA
GEOGRAFI
SENI

Balik tadi punt balik ngan Apit . First day yang agak menyedihkan ,

URGHHH -,-

P/s : Cikgu , bila seseorang toe pasang niat nak berubah , Bimbing atau sokong lhaa dy . sy tak mintak cikgu bimbing sy sebab sy cuba bangunn n berubah dengan usaha diri sy sendiri . Cuma jangan menekan . Jangan sesekali cuba bukak buku lama yg dah lama tertutup dgan kemasnya . Maaf , cara cikgu salah bagi sy  :'( keyakinan sy mula ilang secara perlahan-lahan , . Jujor cakap , sy menyesal masok balik skola ny . Tapi sy gagahkan jugak , demi SPM .  Harap niat sy tak terpesongg .

Thanks foe readingg , LoveYou .