profile chat entries credits +follow home



Cara Cikgu Agak Silap !
Friday, 13 January 2012@00:29
Warning : gamba yg ad di bawah , bkan gamba sebena , sekadar ingin menunjukkan mood sy bagaimana rupanye . eheehe ,

KECEWA

Haryny first day ak skola . Daftar sendiri tady , pegy ngan Apit naik moto . Sampai ja skola , nasib baik ad Syera , Pydaa n Fatin . Dowang panggil ak at kantin . Nak harap ak nampak dorang , memang tak lhe . Ak kan rabun . Nghee . Actually ak bukan masok skola baru . Sebab ak penah skola sini masa form 3 . Ingatkan first day ny akan seronok , jumpa kawan lama balik tapi awal pagi lagy ak da nanges . Member smua oke . Ak dudok at blakang skali ngan Sehaa n Putt . Seronokk dapat jumpa ramai membe lame , tapi awalnya cerita ak haryny bemula dgan air mata . Ceryta dy start dary sini . Patodnya nak daftar ak g jumpa cikgu Khusaini , then selesai . Tapi teserempak lak ngan Cikgu Noraini . Dy ny Cikgu Kaunseling . Haihh , bila dy nampak budak dah tuka skola masok balik skola Sg.Kruit ny , toe lha point dy nak hentam ak . Dy masok pejabat cakap ap ntah then Pengetua panggil ak masok pejabat dy . Ak da agak ad yg tak kna . Elok ja ak masok situ n duduk , Cikgu Noraini n Pn Pengetua teros attack ak habis habisan . Dorang mmang tekan ak untuk bukak balik cite lama knapa ak klua dari sckull vokasional toe .

STRESS

Cikgu , niat sy datang , sy nak msok skola ny . Bukak buku baru , belajar balik ap smua . Knp mesti bukak balik cerita lama sy ?

Cikgu beriya riya tekan ak suroh cerita balik sampai dy kate kalau kamoe ta nak sy amik tahu , pegy msok skola lain . Seriesly , ak tak faham knp dy sebok sgat nak bukak balik cite lama ak . knp perlu sgat dy tahu ? sedangkan ak berurusan dengan JABATAN PELAJARAN NEGERI PERAK , n SMK KUALA KUBU BHARU , dorang tak cakap ap pon . Spanjang nak tggu Cikg Khusaini toe memang ak bedebat abis dngan Pengetua n Cikgu noraini . bukan niat ak nak kuang ajar tapi tak ad sebab dorang buat macam toe . alasan nya , nak tolong ak berubah .

Heyy cikgu , nak tahu ap yg saye rase ? Sedihh , sebab sy memang beniat nak bukak buku baru . Sy dah tutup buku lama ketat-II . Ta nak bukak walau sedikit pon . Kenape cikgu tekan suruh sy bukak buku lama ? kalau alasannya untuk membantu sy berubah , sumpah cakap . Cara cikgu silap . Bila cikgu desak sy macam toe , sy rasa diri sy terok sgat . Rasa seperti keyakinan sy pada diri sendiri ilang secara perlahan - lahan . nampak ? Tak membantu langsung .

Ak menangis time toe . Bukan takod ke ap , tapi ak sedihh sebab bagi ak , ta perlu bukak bnda yg ak tak nak ingat langsung daa . Then Cikgu Khusaini sampai n uruskan pendaftaran ak . Ak amek kelas 5 You , ad elektiff  ..

EKONOMI RUMAH TANGGA
GEOGRAFI
SENI

Balik tadi punt balik ngan Apit . First day yang agak menyedihkan ,

URGHHH -,-

P/s : Cikgu , bila seseorang toe pasang niat nak berubah , Bimbing atau sokong lhaa dy . sy tak mintak cikgu bimbing sy sebab sy cuba bangunn n berubah dengan usaha diri sy sendiri . Cuma jangan menekan . Jangan sesekali cuba bukak buku lama yg dah lama tertutup dgan kemasnya . Maaf , cara cikgu salah bagi sy  :'( keyakinan sy mula ilang secara perlahan-lahan , . Jujor cakap , sy menyesal masok balik skola ny . Tapi sy gagahkan jugak , demi SPM .  Harap niat sy tak terpesongg .

Thanks foe readingg , LoveYou .



Terima Kasih Cikgu
Monday, 2 January 2012@14:54
1/January 2011 :

Hari tahun baru kenn ?? First tyme jumpa C Teruna hati aku . Sapea ? Pepanday uh kaw orang carik tahu sendiri ^_^ . Nghee , sukesukesuke . Dy cakap nak datang petang . Tengahary uh ak tetdoe smpai lha petang . Dy call-II kate otw . Okayh , ak ta mandi punt . Masa dy daa smpay dpan umah , tatahu knp ak amik mase yang agak lame untk klua . Haaha . Ak rase macam sakayy je tapi yang jelasnye ak memang kelihatan rendah sikit dary dy . Sikit je punt -,- . Sakit tulang belakang ak jumpa dy . Yea , dy tego pasall kuku kaki ak . teros ak sorokk . Tedudok je ak macam patung buddha . haaha , bengonk btoll kaw ucuxk .

02/January :

Okayh , Teruna hati ak kate dy nak balik aryny so pagy toe dy nak singgah .

09:12 A.M
Nanty ucuxk datang dalam pukol 11 , 12 .

so ak punt dengan ta mandy agynye dudok tengok tb . tibe-II mamat ny send mset

09:38 A.M 
Tggu , ucuxk 0tw ny 

haihh pund*k lhe . katenye 11 , 12 . see ? kadang-II hubby ak ny cakap cam ngok-II je . ak punt kelam kabut lhe basoh muke , gosok gigi tuka baju ap bagay . dah , siap .

09:47 
Teruna hati ak da sampai dpan umah 

Haaa , jumpa dy kali ny . Ad satu ayat dy yang aku pegang sebagai janji . Dy cakap " ucuxk janji lpasny ta buat bby nangis daa " . Nghee , ak pegang janji kaw ucuxkk . Muahhhh-III . Sayang kaw . Rupa rupanya masa yang ak tngah jumpa c teruna hati ak ny . Cikgu bengkel automotif ak ad send mset ,

09:57 A.M 
Salam. Manda.., dah dpt tukar ke? Sy cikgu hamid auto

Dah dapat da cikgu . Baru ja dapat bape ary lpas .


11:51 A.M
Alhamdulillah . Dpt gak kamu tukar . Dpt tuka ke sek mane ?


Sy pun bersyukur surat tuka tu sampai . mintak tuka ke sek lama . SMK Sungai Kruit 

11:56 A.M
Oo yeke . Selamat bertukar ke sek baru dan selamat belajar . Tp sy duduk sungkai .. Kalau nk mintak pendapat dan pandangan sy jgn malu dan segan . Gtau sy . Bleh jumpe kat kedai dpn sg kruit .


Terima kasih cikgu atas sgale tunjk ajar dekat sy . Mintak maaf atas kesalahan sy dan sebab sy dah kotorkan nama auto . kirim salam sy jugak pada Cikgu Shubkhillah  . Wasalam ,


12:02 P.M
Jgan cakap macam tu , Manda . Bumi mane x d timpe hujan . Manusia mane x buat silap . X pe , ta de kotor pe pun . Bengkel kite mmg kotor punt . Penoh minyak hitam .  InsyaAllah sy akan sampaikan pd Cikgu Shubkhillah . Slamat berjaye . K , Manda . Kirim slam dekat mak n ayah . Wasalam .

Aku menangis masa mset ngan cikgu ;'( Seriusly cakap , Cikgu Hamid ny memang sporting abes . Dy ny pemurah , baik hati n pandai amik aty budak-II . Walaupun ak da buat salah , tapi cikgu Hamid still lagi oke n caring pasal aku . Terima kasih cikgu . Bukan semua orang boleh menerima kita balik bila kita da pnah buat silap .

CIKGU YANG TERBAIK

EN . ABDUL HAMID BIN OTHMAN




Azam Tahun Baru 2012
Saturday, 31 December 2011@23:59
Alhamdulillah . Sampai jugak tahun baru 2012 ny . Tutup buku lama bukak buku baru . Okayh , tahun 2011 memang tahun yang mencabar betull . Aku mencuba sesuatu yang baru iaitu belajar Automotif . Bukak-II enjin kereta ap bagay tapi sejujurnya . Aku memang minat . Dapat kenal budak-II dorm , n budak-II kelas Automotif n student-II Svosry . Korang memang gempak . Sayang korangg sgat . Yang kisah duka nya bila kena buang asrama , masok balai polis n macam-II agy . Kaw orang nak anggap ak jahat ? Go ahead , dearr . Heyy , nak tahu sesuatu ? Ta ad sape mintak nak berada dalam keadaan yang menyusahkan . Takdir . Macam-II yang belaku tahun ny . Tapi cukup lha semua toe hanya kenangan 2011 . Aku tak nak ingat walau satu punt daa untok tahun 2012 ny . Aku da janji nak berubah untuk menjadi lebih baik . Semua orang bole berubah atas niat dan kehendak diri sendiri . Aku nak setia . Nghee . Sayang ucuxk ak . Pasal skull plak tahun ny memang nak study lebih . Yea , spm-III . Nak keja balik yg tetinggal . Kaw ingat senang ? Nghee . Aku nak kurang kan berFB . kalu buleyh lhee . wee ~ Ap-II punt Selamat Tahun Baru n kepada kawan-II yang berSPM tahun ny , study lebeyh siked . okayh ? GoodLuck n kepada readers-II yang lain . Semoga hidup anda betambah rezeki dari-Nya , Aminn .

Pict-II d bawah ny antara yang terindah bagi 2011 . Yang sedih ta payah ingat . haaha ,

AUTOMOTIF





Photographer : Shahrul 




photographer : Chiep 

DORM S5 // SOROWRITY SISTER

Karnival antara teknik // SMV Manjung // 17.18&19 - April

Kek befday aku yang ditulis : K.I.T.A S5

Beffday Aku // 02-August

Petandingan debat antara IPT // Universiti Teknologi Petronas

Lapik meja S5 yang ad sign kami semua // Ny sign n text yg aku tulis

P/S : Ny adalah antara yang terindah buat saya . Terima kasih untuk semuanya . Tapi heyy , ianya hanya tinggal kenangan kenn ?? kenangan yang tak akan di lupakan ;)) Sayang kalian semua . Semga berjaya dalam hidup . Doa aku sentiasa mengiringi korang . SELAMAT TINGGAL 2011 .






HAZMAN + MANDA = HAZMANDA
Thursday, 13 October 2011@01:45



Macam Mathematic kenn tajuk post ny ? Hazman Bin Mared . Senior at sckull ak , lahir 01/June 1994 . Dy amek Sijil Kemahiran Malaysia '' Jurusan Elektrik Perindustrian Rendah
(Jeri ) ". Y story pasal dy ny ? Sebab dy ny orang yang banyak memberi makna kepada aku dan mengajar aku tentang kehidupan .

Intro pengenalan kami : Masa toe budak asrama balik rumah  .  Ak ngan ayaa je yang balik naik bas . Ehh , pembetulan . Ayaa je yg naik bas . Ak temankan coz loqman da janji nak amik aku balik tu . Aritu first time aku nak jumpe Lokman . Lepas Ayaa naik bas , ak punt duduk lha at station bus slim uh tunggu Loqman . Then ad sorang boy ny tegur aku . Dy tanye " Ny amanda ? dudok Trolak ? '' . Ak cakap lha ''  Mane tahu '' .  Then dy kate , Ad membe cerita . Masa toe dy pakay slua slack sekolah n tshirt wana itam . Dy ta abis-II usik aku n mintak num fone . Lastly sebab aku tgok die uh nsem semacam , ak punt bagilha . Nghee , gatalkan ak ?? Elok je dy dapat num , dy cakap . " Kaw kenal ke aku ny sape ? aku cakap uh " Tak  " . Then dy balas " Ha , bagus . Snang sikit nak kacaw " haaha , macam ap je mamat ny -,- Dy ad num ak . Tapi ak ta ad num dy punt . Oke , tak fair ==" . Setiap hari lepastoe aku carik dy at sckull . Tapi tak jumpa-II or aku yg tak brapa cam . Skali je aku pnah nampak dy . Masa toe budak kelas aku nga tunggu Cikgu at makmal sains then dy lepak at tangga ngan membe dy . Tapi dy ta tego punt ak . Urghh , tahape ap : /

Couple : Dy ta ad contact aku langsung sampai lha masa Karnival Antara Teknik ( KAT ) . aku wakil bahas bahasa inggeris masa toe skali ngan Tym , Wafaa & Panjang . Dua bas . Boy lain ,   gurl  lain . Masa dalam bas . Dy ad text aku , tanya ak masok bahagian ap . Aku punt peliklha . Mana dy tahu aku pegy ? Rupanya dy ad at dalam bas belakang . Malu kodd > _ <  hehee . Spanjang at KAT toe lha kami mula rapat n agak mesra . Budak-II punt ramai usik . HAZMAN .. MANDA .. HAZMANDA . Masa toe jugak lha nama toe mula terbentuk . KAT 17,18 & 19 aribulan 4 . Pegy ary Jumaat balik petang Ahad . Dalam banyak-II kali die ajak aku couple masa at KAT , malam masa da balik at asrama toe baru aku terima . Haaha , saja jual mahal awal-II  . Kami couple 17/04 ari ahad toe . Masa daa couple ta jumpa-II punt at skola , sampai lha ak masuk hospital sebab kurang darah ary Khamis uh .  Ak mset gtaw ak kna tahan wad dalam waktu skola . Then dalam waktu balik skola uh , ak tgok die datang dgan baju Votech . Toe bukan waktu melawat lagi tapi dy kelentong guard toe kata nak jumpa kakak . Haaha , loveu .Terima kasih sebab datangg ;) Aku segan memula toe >_< Sembang-II ap bagay . Then masa nak balik , ak salam dy n dy cium dahi ak . Bahagia sgat time toe . Macam ta pecaye first date dekat huspital -,-


 Saat-II indah : Spanjang aku couple ngan dy , bnyak kali ak masuk hospital n dy slalu datang 
tak kira malam atau siang . Dy betul-II take care pasal aku . pegi n balik aku dari asrama , dy yg anta . Dy ny kuat control jugakk lha . Parents aku punt knall dy coz dowang pnah teserempak at huspitall  . Aku tak minat nak date-II at skula ny , cam bodoo je . Nghee , slalu teserempak je coz kelas dy at bawah , block hadapan kelas ak  .  So senang la nak intai-II . Aritu kami kna belaja at kelas dy . Ak dudok uh at meja dy . Mak aii , macam meja anak tikus . Serabodd . Ak sajaa kemas then tinggalkan surat . " Punya serabut meja ucuxk ny , macam meja tikus . Haaha , ILOVEU " . Then jumpa masa rehat , dy jerit " ouh , perli  kate meja macam tikus ye " nghee . Bole kate ramai uh budak skola tahu ak couple ngan dy . Even stiap ari jumpa at sckull , tapi time at asrama still lagi beriya nak bersuper saver ap bagay . Then merepek-II uh . Dy ny kuat merepekk wOo . Haaha . Antara ari-II yang paling best ak ngan dy . Time uh da masok bulan puasa . Ari jadi aku . 02/08 , ari Ahad . Na balik asrama , dy yang tolong hantakan . Tapi sebelum toe ak nak beli kek . Dy kate mane ad kdai kek bukak at sini daa . Ak mula tarik muka . Then dy bole plak ajak ak g  teman dy gunting rambod -,- . Ta nakk , ta ad mood . Haaha , pastoe dy pujok . Kalaw nak g beli kek , jum teman ucuxk guting rambod . Ohoyy , kaw tipu aku ye ucuxk . Ak punt teman lhe dy . Lpastoe g beli kek , g keday nset beli nset untok chelop n beli skali dua sim baru . Lepas toe sempat agy beli barang makan at family mart  . Haaha , boros wOo aku ny . Saba je dy teman ak . Da abes uh dy anta ak balek hostell . Spanjang waktu bulan puasa , dy slalu amek order at kami laoo ad nak beli ap-II makanan at bazar contohnye nasik ayam or pape jea . Nghee , sukesukesuke sebab tiap petang bole jumpa lagi . Haaha , smpai pakcik guard da knal sngat muka kami . Satu moments yg aku ta ley lupakan time uh ari sukan , balek uh dy yang nak anta . Shila ketua dorm kami ad at huspital . Lama shila kna tahan coz operate . Ari sukan uh dy tanya . Shila ta kua-II agy ke ? Ak cakap uh taa . Then dy kate , jom tengok dy balek ny . Ak rase nak melompat je pelok dy time uh . Dy ny oke ngan membe-II ak . So blek uh kami naik moto tengok Shila . Masa at huspital , dy ad nyembang ap ntah ngan shila then dy saje baling medal dy at shila . Alah , Shila pun active jugekk . Kalaw Shila ta sakit comfirm Shila dapat bnyak medal . Kiranya dy nak bagi Shila uh jealous lhe -,- haaha . Bila Shila da start skola , Shila bagy balik medal uh . Smpai sekarang medal toe ad at ak agy . Bnyak lagi lha yg sweet nye ngan dy tapi ta yah cte smua lha kenn ?? nghee ^ _ ^

Conflik : Banyak kali jugak uh kami gaduh . Tapi satoe bnde yang aku respect at dy , sakit aty mane punt dy at ak . Dy takkan pnah maki pompan . Jujo cakap , slalu nya gaduhh mesty sebab ak buat hal . Hurm , ntah lha . ak sendiri tatahu knape . Kadang-II kesian at dy smpai membe-II aku marah sebab ak buat dy cam uh . Penah sekali aku kene lempang ngan dy . Masa toe aku kua malam , g Tanjung ngan soang budak laki Trolak Selatan . Then kantoy . Balik uh dy suroh aku jumpa at Station Bus Slim . Elok je budak uh turonkan ak at situ . Man datangg , aku punt makan sbijik pnampa dy . sakit woo , nangis ak . Dy ta abis-II mintak maaf lpastoe . Tapi perkara yang mngubah sgalanye ialah apabila ad satu kes uh , kami gaduh tapi aku lupe pasall ap . Dy marah sgat sampai dy cakap  yang sbnanye dy da lame ad awek laen . Kiranya sebelum dy couple ngan ak . Ak terus tediam . Mati-II aku ingat dy cuma cakap saje je coz tngah marah . Rupanya dy betul-II maksudkan ap yg dy cakap :/ tapi sebab sayang , ak still buat macam biasa . Perasaan , memang ta bole di tipu . Walaupun aku cuba belakon macam dy ta pnah cakap ap-II tapi secara jujornya . Hati dan perasaan aku kecewa sangat . Ak mula undur diri pelan-II . Tapi tahu lha aku sekarang , bukan aku ja yang selalu timbulkan masalah dalam hubungan ny tapi dy yang menipu aku dari mula . Stiap kali super savers , ak akan marah kalaw dy cakap ILOVEU . bukan ak tak suka , cuma aku tahu ak bekongsi perasaan toe dgan someone else . aku tahu stiap kali dy cakap macam toe , bukan pada aku sorang jaa . Urghh , kami start ta berapa rapat sejak toe . Bila denga lagu jiwang jaa , aku nangis . Tak sangka , orang yang aku betul-II harapkan n pecaya . Tipu aku dari mula . Brapa minggu lpastoe baru ak tahu sebab dy couple ngan ak , sebab ap dy tipu ak .

i.m at fb wiff -Che'a-
awek dy pakai tudong , btol x?
awek dye budak baik btol x?
awek dy sgop biar kan man , cpl ngn org len sbb man pye niat nk ubah koe ... btol x?
mzty koe tkejot aq tw dri mnekn 
3:29 am‎

Ouh , baru aku tahu . Man couple ngan aku sebab dy cuba nak ubah aku . Urghh , cuma maaf . Aku ta nak dan tak sanggop nak kongsi kaw dgan orang lain Man . Kaw berhak bahagia n dapat yang memang lebih baik dari aku . Akhirnya keluar jugak pekataan clash toe dalam hubungan kami . Aku mula tabahkan hati untuk tinggalkan dy , cuba bedikari sendiri sebab ak takkan begantong dkat dy daa , aku relakan kaw pergi akhirnya .

 Janji : Lepas clash ngan dy , dalam sebulan uh . Langsung ta contact sampai uh ad satu hary 10/Oct . Dy mset aku tanya khabar . Dy tanye ak , macam mane skarang ? Ak cakap tak lha seterok dulu . Then dy reply mset .

                            tanpa man pun , manda bole brubah kan ?

Susah Man , nak lepaskan orang yang selama ny aku bergantung . Selama ny ak bediri sambil di temani dgan bayang-II kaw . Boleh ke aku cuba bediri tanpa bayang-II toe da ? Fikir tentang sesuatu . Aku amek keputusan untuk cuba bediri dengan sendiri . Awek dy sanggop , kongsi dy dgan ak smata mata sebab niat Man nak ubah ak . Ak sendiri punt takkan snggop buat macam toe . So aku takkan biakan pengorbanan awek dy sia-II . Biapun HAZMANDA cuma tinggal kenangan . Tapi aku nekad nak berubah atas satu pengorbanan . Terima kasih untuk segalanya . Satu nama yang takkan aku lupa .

P/s : Man , susah Manda nak biasakan diri tanpa Man . Dulu Manda telalu begantung dekat Man . Bila Manda cuba nak bangun dengan kaki Manda sendiri . Tekaku . Kadang-II bila keadaan jadi susah , Manda tertanya tanya . Mana Man yang dulu selalu jadik bayang-II Manda kemana je Manda pegy ? Tapi Manda sedar , Man bukan milik Manda daa . Ad orang lain yang Man patut jaga . Terima kasih jaga Manda sebaik mungkin . Sepanjang kita couple , walaupun Manda bekongsi kamoe dgan orang lain masa toe . Tapi jujo cakap . Sikit punt kamoe ta pnah kurangkan Manda . Izinkan selamanya namamu d hati , HAZMAN BIN MARED . Semoga kamoe bahagia dan Terima Kasih atas segalanya .